Termékek Menü

​Ismerjük meg a vízszűrő berendezéseket!

Ma még nem terjedt el széles körben, így sokan nem tudjuk, hogy pontosan mit is takar a víztisztító berendezés, vízszűrő berendezés fogalma. Hogy tisztábban lássunk, ismerjük meg ezeket a hasznos szerkentyűket. Ami köztudott, hogy hazánkban sok és jó minőségű víz van. Ennek ellenére azonban a vízben többféle szennyeződés lehet, mint pl. rozsda, baktériumok, homok, gombák, stb.

Egyrészt ezeket kell kiszűrni a vízből, másrészt pedig azt a klórt, amivel minden ivóvizet kezelnek fertőtlenítés céljából. Azt is tudjuk, hogy hazánk területének nagy részén nagyon kemény a víz. Tekintettel a fentiekre, a vizeinket lágyítani és tisztítatni kell. Ha ezt nem tennénk, akkor sok nem kívánatos szennyeződés jutna az ivással a szervezetünkbe, sőt a zuhanyzással, fürdéssel, a bőrünkön át is felszívódnak a vízben lévő szennyeződések és ezek súlyosabb esetekben egészségkárosodáshoz is vezethetnek. A víztisztító berendezések lehetnek központiak, melyeket rögtön a bejövő vízre kell szerelni, így az összes, lakásba bemenő víz meg lesz tisztítva. Azonban takarékossági szempontból legtöbben nem ezt a megoldást választják, hanem egy-egy helyen tisztítják a vizet, mint pl. a konyhai csapnál, illetve a tusolásnál használt zuhanyfejre tesznek vízszűrő berendezést.

A vízszűrő berendezéseknek két nagy csoportját különböztetjük meg: egyszerű aktívszén szűrővel, polipropilén előszűrővel vagy akár ultraszűrővel ellátott berendezést, valamint az ozmózis alapú víztisztító berendezést. Az egyszerűbb aktívszenes, ultraszűrős víztiszítók kiveszik a klórt és származékait, és akár a 0,05 mikronnál nagyobb szennyeződéseket, ezáltal tisztítja meg a vizet, attól függően, hogy milyen berendezésben alkalmazzuk. Az ozmózisos víztisztítás során nem csak a szennyeződést, de sajnos az ásványi anyagokat is kivonják a vízből. A vízszűrő berendezések esetében megkülönböztetünk zuhany és csapszűrő berendezéseket. A KDF zuhanyszűrő például egy olyan szűrőház szűrőbetéttel, amit a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé szerelnek fel. A szűrés KDF technológia elvén működik. A zuhanyszűrő abban különbözik a többi KDF zuhanyszűrőtől, hogy nem aktívszén töltet van benne, hanem egy Far-Infrared (mélyreható infravörös) energetizáló biokerámia réteg, mely megváltoztatja a víz strukturális szerkezetét, energetizálja azt, és az így megszűrt víz a természetes vizekben történő fürdés élményét utánozza. A kifejezetten hideg vizet is tökéletesen megszűri.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek