Termékek Menü

AquaSpirit KDF zuhanyszűrő

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
11.500 Ft
Gyártó:
Cikkszám: VB-AS2005
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Az AquaSpirit KDF zuhanyszűrő egy olyan szűrőház+szűrőbetét, amelyet a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell felszerelni. A szűrés elve a KDF technológia.

A szűrőbetéten áthaladó vizet megtisztítja. A szűrőbetétben lévő KDF töltet szűrésének hatékonyságát az aktívszén, a kalcium-szulfit és 5 db fizikai szűrőréteg segíti. A Klór és származékainak 90-95%-át eltávolítja. A víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. A zuhanyszűrőt szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyedén kicserélhető, ha az elhasználódott.

Miért fontos a klórt kiszűrni a vízből?

A klór minden esetben megtalálható a háztartási vízvezetékekben. Szükséges a víz fertőtlenítéséhez, ugyanakkor veszélyes, mert a klór a szerves anyagokat- így az emberi szöveteket is- erősen roncsolja, oxidálja. Káros hatását nem csak az ivóvíz elfogyasztásakor, de fürdés közben is kifejti. Amikor zuhanyzunk, fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, kloroformként kerül a levegőbe, ami köztudottan mérgező hatású gáz. Ezt belélegezve közvetlenül a tüdőnkbe juthat. Ez különösen a légúti problémákban szenvedőkre nézve veszélyes.

A szűrőbetét rétegei:

1. KDF-55
2. Kalcium-szulfit (A kalcium-szulfitot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére. A KDF zuhanyszűrőben szerepe csak másodlagos, a KDF-55 réteg szűrőhatását egészíti ki.)
3. aktívszén (Az aktív szénszűrő réteg fő funkciója, hogy kiszűrje a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl. baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen)
4. a fenti három fő komponensen kívül, még 5 db mechanikai szűrőréteg tökéletesíti a szűrést, valamint védi a fő szűrőegységeket, ezáltal biztosítja a tökéletes, hosszú távú működést!

A készülék csatlakozási méretei: 1/2" x 1/2" (A magyar szabványnak megfelel, így a készülék felszerelhető a legtöbb magyar otthonban.) A felszerelést könnyíti, hogy a csomagban a gyártó elhelyezett plusz idomokat is, amelyekkel akár el is forgathatjuk a zuhanyszűrőt a kívánt irányba

A KDF szűrővel kezelhetőek olyan, a klóros csapvíz okozta haj- és bőrproblémák, mint korpa, ekcéma, száraz viszkető bőr, töredező és száraz haj, és az egyéb bőrbetegségek klóros víz okozta irritációi pedig megszüntethetők.

Javasolt szűrőcsere: maximum 12 havonta. Szűrőbetét: AquaSpirit KDF zuhanyszűrő betét

Gyártó: Coolpex LTD, Taiwan

Garancia: 1 év

Műszaki jellemzők:

A műanyag szűrőház átmérője 9 cm, magassága:12 cm
Szűrőbetét kapacitása 40.000 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!