Termékek Menü

Hogyan válasszak víztisztítót?

Nem annyira fogós a kérdés, mint ahogyan azt egy vízkezelésben kevésbé jártas egyén gondolja. Miért is? Lássuk:

Az első kérdés: háztartási vagy ipari? Itt az ipari konstrukció után érdeklődők ki is estek, mivel őket megkérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot velünk, az ipari vízkezelés bonyolultabb témakör.

Tehát marad azok köre akik az otthonukban szeretnének takarékos módon ivóvizet tisztítani, lágyítani, esetleg a kútvizet hasznosítani.

Második kérdés: a vízkőlerakódás a zavaró vagy a csapvízet szeretnénk megtisztítani?

Az első esetben a központi vízlágyító a megoldás. Mi nem árulunk mágneses masinákat vagy egyéb tuti megoldásokat vízkő ellen.

Szerintünk egyetlen megoldás van, és az a gyantás központi vízlágyító berendezés. 

Ezeket a berendezéseket a víz keménységi fokától és a havonta elhasznált vízmennyiség függvényében méretezzük. További információkat megtalál a központi vízlágyítóknál.

A második esetben ha az ivóvizet szeretnénk tisztítani, két típusban kell elgondolkodnunk az ozmózis alapú víztisztítókban vagy az anélküli víztisztítókban.

Az ozmózisról ide kattintva tud tovább informálódni!

Vegyük ketté a dolgot és kezdjük az ozmózis nélküli víztisztítóknál: ezek szinte kivétel nélkül tartalmaznak üledékszűrő polipropilén szűrőbetétet és aktívszenes szűrőbetétet. Ezen kívül lehet egy picit komolyabb szűrést is elérni ezen a szinten a kapilláris ultraszűrővel.

Mit szed ki a vízből: a klórt, a szerves vegyületeket, minden szag- és ízhatást okozó anyagot valamint a lebegő szennyeződéseket, mint például a homok, iszap, csőhálózatból levált szemcsék. Ha ultraszűrős a berendezés, akkor már egyéb vízben oldott anyagot is száműzhetünk a poharunkból.

Kiknek ajánljuk: 

- azoknak akiknél minőségebbi artézi víz folydogál a csapból és csak a fent említett dolgoktól kívánnak megszabadulni, az ásványi sókat inkább köszönettel elfogyasztanák,

- akik utazáshoz vagy nyaralóban szeretnének javítani a csapból folyó víz ízén,

- akik kifejezetten nem szeretnének ozmózisos víztisztítót

Ha talált süllyedt az egyik fenti jellemző, ajánljuk kedves figyelmébe ezeket a víztisztítókat: ozmózis nélküliek

Ozmózis alapú víztisztítók: ezeknek a berendezéseknek a fő szűrőegysége a 0,0001 mikron résméretű ozmózis membrán. Felépítésük szerint mindnek van elő- fő- és utószűrő része. Előszűrés: 5 mikronos üledékszűrő és aktívszenes szűrés. Főszűrő: ozmózis membrán. Utószűrés: aktívszenes szűrés.

Mit szed ki a vízből: szinte mindent, így sok berendezésben alapból (de mindegyikhez opcionálisan szerelhető) van visszasózó egység, ami ásványi anyagokkal látja el az igen derék módon megszűrt vizet. 

Kiknek ajánljuk:

- akik szeretnének tiszta vizet a csapvízből, mindenféle esetlegesen előforduló ólom-, arzén-, klór-, vegyszer- és hormonmentes kivitelben,

- akiknek elegük lett az ásványvizes palackokból,

- akik jó kávét szeretnének inni,

- akiknek kell egy plusz konyhai berendezés,

- akik isznak vizet

Ozmózisosat oké, de melyiket: tökmindegy! Mindegyik víztisztítót ami az oldalunkon szerepel jó minőségű berendezéseknek tartunk, odafigyelünk a hozzátartozó csapokra és a szűrőbetétek folyamatos ellátottságára is (nem kell aggódni, 10 év múlva is tud nálunk kompatibilis szűrőbetéteket venni a víztisztítóba).

De azért mégis segítünk kicsit hogyan is válasszon:

- ha kicsi (3bar, vagy alatti) a víznyomás, válasszon a szivattyúval szerelt (P) berendezések közül vagy a direkt átfolyós víztisztítók egyikéből: PurePro ERS 105PPurePro RO-105PBluefilters RO-6Pdirekt átfolyós készülékek: EcoSoft RObust DirektPurePro M800DF - Direkt átfolyás

- ha saját maga szeretné cserélni a szűrőket és a legegyszerűbben karbantarthatót akarja, azok itt vannak: PurePro ERS 105 és az egész ERS széria, Bluefilters NewLine RoyalBluefilters ECOpro

- ha tartály nélkülit akar (ugye mindnek van puffer tartálya) akkor a direkt átfolyós víztisztítókat kell előnyben részesítenie: EcoSoft RObust DirektPurePro M800DF - Direkt átfolyás

- ha a legolcsóbbat akarja (ugyanolyan tök jó ám ez is) a sztenderd 10"-os víztiszítókat ajánljuk: Bluefilters RO-6PurePro RO-105

- ha a legkompaktabbat szeretné választani: Bluefilters ECOpro

Ha a fentiek ellenére Ön mégis úgy gondolja, hogy nem tud dönteni, a legnagyobb örömmel állunk a rendelkezésére, kérjük hívjon bennünket bátran, vagy írjon emailt, amelyik szimpatikusabb :-)

 

info@víztisztitobazis.hu