Termékek Menü

ShowerFilter Zuhanyszűrő

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
9.900 Ft
Cikkszám: VB-PP2000
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ShowerFilter zuhanyszűrő egy olyan szűrőház+szűrőbetét, amelyet a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell felszerelni. A szűrés elve a KDF- technológia.

A szűrőbetéten áthaladó vizet megtisztítja. A szűrőbetétben lévő KDF töltet szűrésének hatékonyságát az aktívszén segíti. A Klór és származékainak 90-95%-át eltávolítja. A víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. A zuhanyszűrőt szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét könnyedén kicserélhető, ha az elhasználódott.

Miért fontos a klórt kiszűrni a vízből?

A klór minden esetben megtalálható a háztartási vízvezetékekben. Szükséges a víz fertőtlenítéséhez, ugyanakkor veszélyes, mert a klór a szerves anyagokat- így az emberi szöveteket is- erősen roncsolja, oxidálja. Káros hatását nem csak az ivóvíz elfogyasztásakor, de fürdés közben is kifejti. Amikor zuhanyzunk, fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, kloroformként kerül a levegőbe, ami köztudottan mérgező hatású gáz. Ezt belélegezve közvetlenül a tüdőnkbe juthat. Ez különösen a légúti problémákban szenvedőkre nézve veszélyes.

A KDF szűrővel kezelhetőek olyan, a klóros csapvíz okozta haj- és bőrproblémák, mint korpa, ekcéma, száraz viszkető bőr, töredező és száraz haj, és az egyéb bőrbetegségek klóros víz okozta irritációi pedig megszüntethetők.

A PurePro zuhanyszűrő betétjének 3 rétege:


1. KDF-55
2. aktívszén (Az aktív szénszűrő réteg fő funkciója, hogy kiszűrje a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl. baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen).
3. Mechanikai szűrőréteg (szűrőháló).

A zuhanyszűrő tetején található egy dátum beállítási lehetőség (tárcsa), ahol megjelölhető az általunk kiválasztott szűrőbetét csereidő (pl.: 6 hónap).

Felszerelése: nagyon egyszerű; a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell feltekerni. A készülék csatlakozási méretei: 1/2" x 1/2" (A magyar szabványnak megfelel, így a készülék felszerelhető a legtöbb magyar otthonban.)

A csomag tartalma: 1 db zuhanyszűrőház szűrőbetéttel, 1 db 45°-os, krómozott, fém toldó, amely segítségével a zuhanyszűrő elfordítottan is felszerelhető.

Javasolt szűrőcsere: maximum 12 havonta. Szűrőbetét: PurePro KDF zuhanyszűrő betét

Garancia: 1 év.

Műszaki jellemzők:

A műanyag szűrőház átmérője 8,5 cm, magassága:11 cm
Szűrőbetét kapacitása 30.000 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges. (1 fő zuhanyzáskor kb. 50 liter vizet használ el.)
További képek