Termékek Menü

Nano membrán 80 GPD

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
13.500 Ft
Cikkszám: VB-PP1207
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: PurePro
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Nyomáscsökkentő víztisztítókhoz Nyomáscsökkentő víztisztítókhoz
3.500 Ft
Ezüstkolloid fertőtlenítő víztisztítókhoz Ezüstkolloid fertőtlenítő víztisztítókhoz
3.750 Ft
ShowerFilter Zuhanyszűrő ShowerFilter Zuhanyszűrő
9.900 Ft

Leírás és Paraméterek

RO (Fordított Ozmózis) elvén működő víztisztító berendezésekbe az ozmózis membrán helyre illeszthető NANO MEMBRÁN szűrőbetét, Filtec alapanyagú.

Az ozmózis membrán résmérete: 0,0001 mikron, míg a  nano (NF=Nanofiltration) membrán résmérete: 0,0008 mikron. 

Mi a nano membrán szűrés lényege?

A szűrés elve ugyanaz, mint a RO membráné de a nano membrán szűrő résmérete valamivel nagyobb ezért olyan egyvegyértékű ásványi sók, mint pl. Nátrium-klorid molekulák átjutnak a nano membránon, de a nagyobb, többvegyértékű ásványok, mint pl. Kalcium, Magnézium, vagy fémionok, mint pl. vas, ólom, stb. már fennakadnak. Az alábbi rajz jól ábrázolja az egyes anyagok és a szűrési  pórusok méreteit.

RO membrán résmérete kisebb a Nátrium-klorid molekula méreténél, ami 0,0007 mikron, ez nem jut át rajta. A 0,0001 mikronnál jóval nagyobb baktériumokat, vírusokat és szerves molekulákat sem engedi át. Így a RO membrán szűrés gyakorlatilag egy teljesen tiszta vizet ad eredményül. 

nano membrán résmérete 0,0008 mikron, amely alig valamivel nagyobb, mint a RO membrán szűrőé, illetve a Nátrium-klorid (konyhasó) molekula mérete, így azt nem szűri ki a vízből. Azonban elegendően kicsi a pórus mérete ahhoz, hogy a kétvegyértékű Kalcium sókat, mint pl. a 0,0009 mikron méretű Kalcium-karbonátot  kiszűrje.

 

Mindkét membrán szűrő kiszűri a vírusokat, baktériumokat, nehézfémeket, arzént, higanyt, ólmot, mérgeket, szerves szennyeződéseket és a kemény vizet lágyítja. A nano membrán szűrő az oldott ásványi anyagokat (sókat) bizonyos mértékben azonban átengedi,  tehát különbség a két membrán szűrési technológia között a vízben oldott ásványi sók kiszűrésének mértékében van.

Alkalmazásakor elengedhető az ásváyi anyag utánsózó egység használata, mivel valamennyi ásványt átenged. Ajánlott azoknak, akik az ozmózis membrán teljes szintű szűrését elkívánják kerülni vagy tökéletes választás azoknak, akiknek a víztisztító berendezésük után vízionizátor (lúgosító) készülék van bekötve, így nem kell gondskodni a víztisztító utáni ásványi anyag visszapótlásról.

Résméret: 0,0008 mikron

Mit szűr ki a vzből: 0,0008 mikronnál nagyobb szennyeződéseket a vízből.

Javasolt csereidő: 24-36 havonta az átfolyt vízmennyiség függvényében.

Műszaki jellemzők:

Kapacitása 80 GPD (Gallon/nap)
Méretek Teljes hossz (A):29.8 cm Membrán hossz (B):25.4 cm Átmérő (C):5.0 cm