Termékek Menü

KDF csapszűrő

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
17.990 Ft
Cikkszám: VB-T1000
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Esztétikus megjelenésű, gyorsan és könnyen felszerelhető csapszűrő hozzáadott KDF tartalommal.

Kiváló megoldás a csapvíz klórmentesítésére, ami különösen fontos azok számára, akik ekcémásak, akiknek érzékeny és száraz a bőrük, allergiásak a klórra, illetve származékaikra, így gyakran kirepedezik, kiszárad stb. a bőrük a csapvízzel  történő rendszeres érintkezéskor (pl. mosogatás, fürdés,  kéz- és arcmosás alkalmával), de ajánljuk mindenkinek, ezt a tetszetős és praktikus eszközt, akinek fontos, hogy klórmentes csapvizet használjon nem csak tisztálkodáshoz, hanem pl. főzéshez is. A Klór és származékai 90-95%-át eltávolítja. A víznyomást jelentős mértékben nem változtatja meg. Szétcsavarva a benne lévő szűrőbetét kicserélhető, ha az elhasználódott.

A szűrőbetét felépítése:

1. KDF-55 töltet. A KDF egy szabadalmaztatott vízszűrési technológia. A KDF-55 nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, amely szűrőhatását redox (redukció-oxidáció) folyamat következtében fejti ki, mely során a szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. E kémiai folyamat felhasználásával  a KDF egyrészt a klórszűrésében játszik fontos szerepet, másrészt meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását a szűrőben, ezáltal támogatva a szűrő hatékonyságát. A KDF töltet ezen felül eltávolítja a növényvédő szereket és csökkenti a hidrogén szulfidot, a nehézfém koncentrációt (ólom, arzén, higany, kadmium), a vasat és magnéziumot, a krómot. Lágyítja a vizet. 

2. Kalcium-szulfit. A kalcium-szulfitot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére. A KDF zuhanyszűrőben szerepe csak másodlagos, a KDF-55 réteg szűrőhatását egészíti ki.

3. Far-Infrared (mélyreható infravörös) energetizáló biokerámia golyók.

4. Mechankiai szűrők: 2 db mechanikai szűrő védi a fő szűrőegységeket a lebegő szennyeződésektől, ezáltal biztosítja a tökéletes, hosszú távú működést, illetve akadályozza meg, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

A termék ára 1 db csapszűrőt és 2 db szűrőbetétet (1 db a csapszűrőben és 1 db tartalékban) foglal magába.

A szűrőbetét kapacitása: max 10.000 liter (kb. 6 havonta cserélni kell, de maximum 12 havonta).

Műszaki jellemzők:

Szűrőház anyaga törésbiztos, esztétikus, krómozott sárgaréz
A szűrőház méretei átmérő - 5cm, magasság - 7,5 cm
Teljesítmény 10 liter/perc (átlagos, 4 bar hálózati nyomáson)
Megengedett hálózati víznyomás 2-6 bar
Maximális működési hőmérséklet 60°C
Csatlakozási méret 1/2"
További képek