Termékek Menü

GAC+KDF aktívszenes szűrőbetét 10"

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.300 Ft
Cikkszám: VB-AF1311
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Aquafilter Inc.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
PurePro 5 mikron PP előszűrő betét. PurePro 5 mikron PP előszűrő betét.
1.250 Ft
50 mikronos mosható, üledék szűrőbetét 10" 50 mikronos mosható, üledék szűrőbetét 10"
2.300 Ft

Leírás és Paraméterek

Kókuszdióhéjból előállított GAC (Granular Activated Carbon) aktívszén szűrőbetét UDF felépítésben, KDF  kiegészítéssel: nagy tisztaságúréz-cink ötvözet.

Felhasználási területei:

Alkalmazható víztisztításra minden 10"-os szűrőházban. Lakások, kisebb kapacitású gépek, berendezések védelmére alkalmas, családi házak ellátására ez a kapacitás kicsi.

A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Javasolt elé telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása és a hatékonyság növelése érdekében.

Feladata: minden íz- és szaghatást okozó anyag eltávolítása a vízből, nehézfém koncentráció csökkentése. 

Felépítése:

Aktívszén: a klórt és a szerves vegyületeket 98%-ban megköti. Kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap, rozsda), a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Eltávolítja a szerves anyagokat, mérgeket (pl. oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt, stb.), a trihalometánokat és a trihaloetilént, valamint csökkenti a vastartalmat a vízben.

KDF-55: A KDF nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, szabadalmaztatott technológia, amely szűrőhatását redukció-oxidáció folyamat következtében fejti ki. Így szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. E kémiai folyamat felhasználásával  a KDF egyrészt a klórszűrésében játszik fontos szerepet, másrészt meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását a szűrőben, ezáltal támogatva a szűrő hatékonyságát. A KDF töltet ezen felül eltávolítja a növényvédő szereket és csökkenti a hidrogén szulfidot, a nehézfém koncentrációt (ólom, arzén, higany, kadmium), a vasat és magnéziumot, a krómot. Lágyítja a vizet. 

Polipropilén. Eltávolítja az üledéket (homok, iszap, rozsda, egyéb lebegő szennyeződések). A kilépő tisztavíz oldalon lévő polipropilén mechanikai szűrőréteg megakadályozza, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

Mérete 10"×2.5"
Max bemenő vízhőmérséklet 45Cfok
Kapacitása maximim 6.000 liter
Javasolt csere 6.000 liter vagy max 12 hónap